KORONAVÍRUS

2020.04.29 – Új szakaszba lép a járvány elleni védekezés. Változatlanul az idősek és a legfertőzöttebb területek védelme a fő cél.

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 29., szerda

2020.03.27 – Kijárási korlátozás
1. Rendelet a kijárási korlátozásról – Magyarország Kormánya
2. Munkáltató igazolás minta – munkába járáshoz


2020.03.23 – Fontos tájékoztatások!
1. Tájékoztató a fertőtlenítő kézmosásról
2. Felhívás időseknek
3. Általános tájékoztató


2020.03.20 – Dr. Gajdos Vilma gyerekorvos tájékoztatói
1. Központi tájékoztató
2. Fontos információk


2020. 03. 16. – ÉRTESÍTÉS

Tisztelt Lakótársaink!

A kialakult – és már világméreteket öltő – járvánnyal, valamint az azt követő kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban a településünkre vonatkozóan a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

  • A szemelyi bolt a holnapi naptól kezdődően – önkormányzati támogatás révén – megemelt árukészlettel áll az Önök rendelkezésére. Célunk az, hogy az üzlet folyamatosan biztosítani tudja az alapvető élelmiszerek ellátását a település lakossága részére, ezért kérjük Önöket, hogy beszerzéseiket maximálisan egy-két napra korlátozni szíveskedjenek.
    Rászorulók, és idős lakótársaink a falugondnoknál (telefon: 06/20-467-2230) megrendelhetik a vásárolni kívánt termékeket, melyet házhoz szállítunk.

 A bolt nyitvatartási ideje nem változik, működése a megszokott rendben folyik.

  • A kocsma nyitvatartási ideje a jogszabályi előírásoknak megfelelőn fog változni, a konkrét előírásokról a lakosságot azonnal értesíteni fogják a médiák.

  • A szükséges gyógyszerellátást a falugondnoki szolgáltatás keretében biztosítani fogjuk az Önök számára.  Az első beszerzési utat március 20.-ra szervezzük. Kérjük, hogy az ez ügyben érintett valamennyi lakós szükségleteit a héten, március 19.-ig (csütörtökig), telefonon jelezze a falugondnoknak. További szükségleteket (hetente), hétfőtől-csütörtökig kérjük bejelenteni, a szállítást pénteki napokon tudjuk biztosítani.

Tisztelettel kérjük valamennyi lakótársunkat, hogy őrizzék meg nyugalmukat, alkalmazkodjanak a kialakult körülményekhez, és tartsák be a kormány, valamint a médiák által kért és javasolt viselkedési normákat.

Súlyos probléma, vészhelyzet esetén természetesen a polgármester, valamint a képviselő testület valamennyi tagja rendelkezésükre áll, és segítségükre lesz.

Üdvözlettel:

Kumli József Ferenc polgármester,
Szemelyi Önkormányzat Képviselő Testülete


További tájékoztatók:

Pécsudvardi Közös Önkormányzati Hivatal

Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás

https://koronavirus.gov.hu/