Tájékoztató

…az EFOP-1.3.8-17-2017-00020 számú „Önkéntesség személyre szabva a Szent Lőrinc Gondozóotthonban” elnevezésű projekt keretében ellátandó ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉGRŐL.

Tájékoztatni szeretnénk, hogy a Szent Lőrinc Gondozóotthon és a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány 18 és 22 év közötti fiatalokat keres önkéntes munkára.

A program keretében tapasztalatokat gyűjthetnek szociális területen, és mellette nyelvtanulási vagy jogosítványszerzési lehetőséget biztosítanak térítésmentesen.

A projekt célja a fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően minimum fél év, maximum egy év tapasztalatgyűjtés, önkéntességen és társadalmi szolgálaton keresztüli tanulás biztosítása a tudatos pályaválasztás megalapozására.

A feladatkörök szociális területen biztosítanak tapasztalatot az önkéntes segítőknek az itt tartózkodásuk alatt és betekintést nyerhetnek az intézményben folyó egészségügyi és szociális munkába is. A projekt célja az önkéntesek empatikus készségeinek fejlesztése és a generációk közötti szolidaritás megteremtése amellett, hogy az idősekkel való közvetlen ápolás szakmájába is belelátást nyerhetnek.

Jelentkezni telefonon, emailben és az alábbi linken is lehetséges:

https://szentlorincotthon.hu/onkentes-program/

A részletes tájékoztató elérhető itt!